3x je huis een andere look geven door verlichting!

3x je huis een andere look geven door verlichting!

18 januari 2021 0 Door Kai

Als je je huis gaat inrichten en de basiselementen kiest – zoals een vloer, kleur verf, etc. – en je meubels gaat kopen, ga je natuurlijk voor een bepaalde stijl of ‘look’ die je wil creëren. Waar mensen soms alleen niet bij stilstaan is dat dit met veel meer kan dan alleen meubels of een kleurtje aan de muur. Ook met bijvoorbeeld verlichting kun je heel veel bereiken wat betreft een bepaalde stijl of ‘look’. ‘Maar hoe dan?’, hoor ik jullie denken. Daarom heb ik deze blog geschreven! Ik vertel jullie hoe je drie verschillende ‘looks’ creëert door je huis op een specifieke manier te verlichten. 

Chic en artsy 

Allereerst kan je je huis een hele artsy look geven met verlichting. Hou je dus van kunst in je huis of ben je erg openminded in je interieur? Dan is dit de perfecte keuze voor jou! Ook creëer je door je huis een kunstzinnige ‘look’ te geven gelijk een chic uiterlijk. Het zal er zeker niet goedkoop uitzien! Je kunt dit allereerst doen door de kunst die je hebt goed te verlichten. Er zijn experts die kunnen adviseren hoe je kunt het mooiste uitkomt met verlichting, maar over het algemeen als je verlichting hangt boven een sculptuur of schilderij springt deze er al geweldig uit! Daarnaast kan je ook kiezen voor verlichting in bijzondere vormen. Dan is je kunst niet verlicht, maar is de verlichting je kunst! En hoe cool is dat?! Tot slot bestaat er natuurlijk ook kunst met verlichting erin; dan worden de twee elementen gecombineerd. 

Modern maar knus 

Daarnaast kan je met verlichting je huis een hele moderne uitstraling geven. Dit kun je doen als je van moderne stijl houdt en je interieur ook modern hebt ingericht, maar ook als je interieur juist het tegenovergestelde is. Als je interieur bijvoorbeeld erg bohemian of alternatief is, kun je dit interieur rustiger maken door moderne verlichting. Moderne verlichting bestaat uit niet te veel poespas zoals bijvoorbeeld spotjes of langwerpige led strips. Een aanrader van een website waar je deze led verlichting kunt kopen is als je op Google zoekt op ‘bes led – led verlichting kopen’. Je komt dan op de website van BES LED, waar ze led verlichting verkopen die kwalitatief en qua prijs enorm goed is! 

Romantische sfeer

Tot slot kun je ook met verlichting een romantische sfeer creëren. Vooral als je houdt van knusse en gezellige diners is dit heel fijn om te hebben. Je kunt deze romantische en gezellige sfeer in huis halen door bijvoorbeeld een paar mooie hanglampen boven de eettafel voor een echte dinersfeer en kleine lampjes aan een snoer voor aan de balkonrand of in de tuin. Als je dan naar buiten kijkt of in de zomer lekker met een wijntje buiten zit heb je ook een fijne sfeer. Tot slot is het ook een goed idee om een dimmer op je lampen te zetten. Op die manier heb je genoeg licht als dat nodig is, maar kan je ook voor etentjes en romantische avondjes je licht dimmen!