Een eigen kledingstijl ontwikkelen

Een eigen kledingstijl ontwikkelen

21 februari 2021 0 Door Kai

Een unieke, volwassen kledingstijl ontwikkelen is best lastig en vergt aardig wat tijd. Misschien was je er al vroeg bij, als puber, of misschien begon je je als student voor het eerst af te vragen hoe jij je wilde kleden of kwam het zelfs daarna pas. Hoe dan ook, het is fijn om te weten in wat voor kleding jij je comfortabel voelt. De juiste kledingstijl kan echt bijdragen aan je zelfvertrouwen. 

Alledaagse outfits

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste, want je zal op de meeste dagen je casual dagelijkse kleding dragen. Bedenk als eerste wat de sfeer is die jij uitstraalt. Voel je je sportief, netjes, speels, wil je vooral comfortabel? Afhankelijk daarvan kun je overwegen of je het liefst jeans, pantalons, jurken en sneakers of juist leren schoenen wil dragen. Denk ook goed na over de kleuren. Als je een uitgesproken stijl wil hebben kun je nadenken over je favoriete kleuren (die jou goed staan) en proberen om je verschillende kledingstukken zo veel mogelijk in dit palet te matchen. 

Speciale gelegenheden

Speciale gelegenheden komen in alle soorten en maten. Voor een huisfeestje kleed je je niet hetzelfde als een bruiloft. Voor huisfeestjes kun je het beste je alledaagse outfits nemen, maar net wat meer uitpakken. Je wil er wat extra’s bovenop doen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een shirt dat net iets te gewaagd is voor de collegezaal, supermarkt of je baan, toch aan te schaffen. Voor dit soort feestjes is dat alleen maar leuk. Maar voor chique aangelegenheden moet je wat beter nadenken over wat je aan gaat trekken. Bijvoorbeeld bij de dresscode “black tie” wordt van mannen verwacht dat ze helemaal in pak komen. Smokings hebben allemaal regels die je goed moet doornemen bij het aanschaffen en aantrekken van je pak. En vrouwen worden dan verwacht in een avondjurk te komen. Dit is nogal traditioneel natuurlijk, en tegenwoordig zijn de meeste feesten niet meer zo conservatief. En dat geeft je ruimte om zelf in te vullen hoe jij er op chique evenementen bij wil lopen. Voor mannen en vrouwen zijn gekleurde pakken een leuke manier om je uniek te kleden. 

Accessoires

Je kleding kan je opleuken met accessoires. Met sieraden zoals een halsketting, ringen of oorbellen. Maar ook een riem, tas, sjaal of hoofddeksel kan veel toevoegen. Wees je vooral bewust van de combinaties met accessoires. Ze moeten wel bij elkaar en bij de rest van je kleding passen. Voornamelijk de kleuren zijn belangrijk. Je kan wel honderd accessoires dragen als ze goed bij elkaar passen, maar als je er twee draagt die ontzettend vloeken is dat al te veel.