Tips voor het kiezen van de perfecte parasol!

Tips voor het kiezen van de perfecte parasol!

21 december 2020 0 Door Kai

Het lijkt misschien nog ver weg maar voor je het weet begint de lente alweer. 2020 stond uiteraard in het teken van Corona maar we mogen ook zeker het mooie weer niet vergeten. Afgelopen jaar was een van de warmste jaren ooit gemeten en dat begonnen we eind maart al te merken toen de temperaturen flink omhoog gingen. Aangezien maart van het nieuwe jaar ook al over een paar maanden gaat beginnen kun je maar beter alvast een beetje na gaan denken over je tuin en eventuele nieuwe accessoires die je wilt gaan aanschaffen. Dit is er tenslotte de juiste tijd voor omdat veel tuinmeubelen en – accessoires nu in de uitverkoop zijn. Met onderstaande tips koop je in ieder geval alvast de perfecte parasol!

Type parasol

Een parasol zorgt in je tuin voor schaduw en schaduw is af en toe best wel eens fijn. Van een hele dag in de warme zon doorbrengen wordt namelijk niemand beter en als je tuin weinig schaduw van zichzelf heeft is een parasol de perfecte uitkomst. Parasols komen voor in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld een parasol voor de tuin maar ook voor het balkon. Ook bestaan er nog verschillende modellen zoals een parasol die kan staan, deze zet je in een parasolvoet neer, of een zweefparasol. De zweefparasol hangt als het ware boven de schaduwplek in plaats van in het midden te staan. Voor beide parasols valt uiteraard wat te zeggen maar voor welke je kiest hangt helemaal af van wat jij prettig en vooral handig vindt.

Formaat parasol

Naast verschillende soorten bestaan er ook verschillende maten als we het over parasols hebben. Er bestaan parasols met een diameter van 60 of 70 centimeter maar parasols met een diameter van 100 of zelfs 120 centimeter. Voor welk formaat je gaat hangt ook weer af van de hoeveelheid schaduw je nodigt hebt. Hoe meer schaduw de parasol moet geven, des te groter hij moet zijn. Houdt er wel rekening mee dat een grotere parasol vaak ook duurder is omdat er meer materiaal gebruikt moet worden.

Kleur parasol

Het is algemeen bekend dat zwart de warmte aantrekt maar wit juist weer heel snel vies wordt. Voor welke kleur je kiest is voornamelijk persoonlijke smaak. Wit wordt uiteraard vies maar niet meer of minder dan een andere kleur parasol. Het enige nadeel is dat je viezigheid wel sneller ziet op een lichte kleur. Wat betreft zwart en de warmte, het versterkt elkaar wel iets maar niet zo dramatisch dat het onder een zwarte parasol meteen drie graden warmer is. Het verschil zal er wel zijn maar wel minimaal. Daarom kan je in principe iedere kleur parasol kiezen die je wilt, zolang je er maar wel over nagedacht hebt.