Zo doe jij nooit meer een miskoop tijdens de sale!

Zo doe jij nooit meer een miskoop tijdens de sale!

10 januari 2023 0 Door Kai

De saleperiode laat het hart van menig fashionista een stukje harder kloppen. Dit is namelijk hét moment om je slag te slaan en de producten aan te schaffen die al een tijdje op je verlanglijstje staan! Misschien wel een mooie napapijri jas of kwalitatieve colmar jas? Maar, de saleperiode is ook een moment waarop er onnodig veel geld verspild wordt aan miskopen. Erg zonde, en ook niet passend bij het thema duurzaamheid dat vandaag de dag zo belangrijk is! Wil jij weten hoe je voortaan miskopen kunt vermijden en ben jij benieuwd naar allerlei handige tips bij het sale shoppen? Lees dan deze blogpost!

Ruim je kast op en koop slim

Bijna elke winkel gooit z’n collectie rond deze tijd in de sale, en de winter duurt nog lang, dus dit is hét perfecte moment om nog hier en daar wat handige winteritems aan te schaffen. De eerste tip om slim te shoppen en geen miskopen te doen, is door van tevoren je kledingkast te scannen. Welke items ontbreken er nog of welke zijn er nu echt aan vervanging toe? Heb je bijvoorbeeld een hoop spijkerbroeken in je kast liggen die je niet meer past? Bewaar er dan een paar en doe de rest lekker weg. Zo heb je gelijk meer ruimte voor je nieuwe items! Bovendien krijg je zo een overzichtelijke kast en weet je sneller wat je elke dag aan kunt doen. Kijk ook naar hoe de items te combineren zijn. Heb je een paar supermooie items, maar heb je geen geschikt item om het mee te combineren? Misschien is het dan nu tijd om hier verandering in aan te brengen. Ga wel na of de items die niet te combineren vallen, wel echt passen bij je persoonlijke stijl. Voel je je er goed en mooi in? Als dit niet het geval is kunnen ze beter plaats maken voor iets anders.

Bepaal je budget en laat je niet verleiden

Daarnaast is het handig om van tevoren na te denken over je shopbudget. Hier dien je je ook aan te houden! Natuurlijk mag je jezelf een keer verwennen, maar zorg ervoor dat je dit alleen doen wanneer je hier financieel ruimte voor hebt. Je wilt niet achteraf in de problemen komen door je shopgedrag. Gebeurt dit je vaak? Zoek dan hulp! Tot slot moet je je niet laten verleiden door spotprijsjes. Vaak is het een verkoopstunt dat iets wél 70% is afgeprijsd. Kijk of je het item ook zou kopen voor de volle prijs. Vind je het dan ook nog zo mooi? Dan is het waarschijnlijk geen miskoop!